Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επτάλοφος: Ένας επίγειος παράδεισος με 450 κατοίκους(Εικόνες)

Χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο από 850 μ. έως 940 μ., που απέχει από την Αθήνα 185 χλμ. μέσω Αράχοβας ή 178 χλμ. μέσω Αμφίκλειας και Λιλαίας, η Επτάλοφος ή αλλιώς Αγόριανη είναι ένας παράδεισος ηρεμίας και ξεγνοιασιάς.

Στο χωριό, του οποίου οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 450 και είναι στεφανωμένο από το πολύ όμορφο ελατόδασος του Παρνασσού, τρέχουν από παντού άφθονα γάργαρα νερά. Ακόμη και καταρράκτης υπάρχει, που σχηματίζεται από το Αγοριανίτικο Ρέμα.
Στην πλατεία, σήμα κατατεθέν του χωριού, θα πιεις  παγωμένο νερό είτε από δύο μπρούντζινα στόματα που είναι ενσωματωμένα στα δύο αιωνόβια πλατάνια, τα οποία ρίχνουν τη σκιά τους στα τραπέζια που απλώνουν οι παρακείμενες ταβέρνες και τα καφέ, είτε από την πέτρινη χτιστή κρήνη.




Το τελευταίο διάστημα είναι δημοφιλής προορισµός, αφού αποτελεί μία value for money επιλογή για χειμερινές διακοπές στον Παρνασσό, καθώς θα απολαύσεις υπέροχη διαµονή στους γραφικούς και προσεγμένους ξενώνες της, σε πολύ προσιτές τιµές.
Δεν λείπουν, όµως, και πολυτελείς προτάσεις (δεν είναι τυχαίο ότι χτίζονται συνεχώς καινούρια chalets, όπως άλλωστε και βίλες) για όσους αναζητούν χαλάρωση και ηρεµία δίπλα στη φύση χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στις ανέσεις τους!

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :