Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σκάνδαλο βλέπουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πάνος Καμμένος

Σκάνδαλο βλέπουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πάνος Καμμένος

Οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι μία διαδικασία ογκώδους δουλειάς, αλλά και μία διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για το ποιοί μας έφεραν ως εδώ και πως, μέσα από ποιες συμβάσεις μιζών και διαπλοκής μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης, επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της, ενώ πρόσθεσε η επιτροπή εξακολουθεί να συλλέγει αποδεικτικό υλικό για το λογιστικό έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.
Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τα στοιχεία που παρέχει στην επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα και είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθούν τεράστια ποσά μιζών να επιβαρυνθεί το δημόσιο και να διογκωθεί και εκτιναχθεί το δημόσιο χρέος.
Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία από μια εν εξελίξει έρευνα του υπουργείου και η επιτροπή αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της.
"Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε, βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι "ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας".
Τέλος, σχολίασε ότι "είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή", κατέληξε.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :