Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Υπό το κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα», πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα συλλαλητήριο ενάντια στη λιτότητα, το οποίο διοργανώθηκε μέσω του Facebook.
Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας", που επίσης καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν επί της οδού Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
«Η κυβέρνηση εργάζεται για μία έντιμη συμφωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι, που θα είναι βιώσιμη και θα δίνει προοπτική στη χώρα και το λαό», δήλωσε ο υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα
Και έστειλε κι εκείνος το δικό του μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος: «Είμαστε έτοιμοι για όλα. Ολες οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό δείχνουν ότι και από την πλευρά τους αυτή την αποφασιστική στάση την μετρούν πάρα πολύ».
Ερωτηθείς, εάν η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει νέα πρόταση στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει περιθώριο για ριζικές αλλαγές, προφανώς σε ορισμένα σημεία σε σχέση με χρηματοοικονομικές καταστάσεις μπορεί να υπάρξουν καινούργιες προσεγγίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει διαφορετική πρόταση».
Πρόσθεσε, δε, ο κ. Βούτσης ότι «σίγουρα δεν σημαίνει αυτό που ορισμένοι αναιδείς -από τους ευρωπαίους εταίρους- μας ζητάνε να κάνουμε, να προσχωρήσουμε στην άποψή τους, στις πέντε σελίδες που τις χαρακτηρίζουν και γενναιόδωρη πρόταση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, νομίζω πως το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι».
Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για το συλλαλητήριο, αναφέρεται πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας».

ΠΗΓΗ:imerisia.gr
Δημοσίευση σχολίου