Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Γυρίσματα ξένων ταινιών σε Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα, Χίο & Σάμο

Τη στήριξη  ξένων παραγωγών που θα κάνουν γυρίσματα στη χώρα μας αλλά και δράσης στο πλαίσιο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών στο Ισραήλ αποφάσισε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Αναλυτικά, ο ΕΟΤ ενέκρινε το κόστος μετακίνησης στην Αθήνα και τον Πειραιά από επίσημο μέλος της ΓΕΠΟΕΤ από σήμερα έως τις 10 Ιουνίου τετραμελούς ομάδας της εταιρείας παραγωγής Florian Films που θα επισκεφθεί τη χώρα  μας για την πραγματοποίηση τηλεοπτικών γυρισμάτων σειράς ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από  το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό  ARTE το 2016 με θέμα το ταξίδι του Δανού συγγραφέα και  περιηγητή  Hans Christian Andersen.
Επίσης, ενέκρινε την αγορά τριών αεροπορικών εισιτηρίων για τη μετακίνηση από το Λονδίνο στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες του ταξιδιωτικού συντάκτη κ. James Stewart της κα. Holly Aquilina (βοηθός παραγωγής) και της κας Hannah Gurney (σκηνοθέτη/camerawoman) οι οποίοι θα μεταβούν στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Σύβοτα, Πάργα, και Πρέβεζα, προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για την δημιουργία ψηφιακών οδηγών για τον ιστότοπο www.greentraveller.co.uk.
Επιπλέον ενέκρινε δαπάνη για τη  διενέργεια fam trip 4μελούς ομάδας παραγωγής του συνδρομητικού καναλιού IZTV της Digiturk (www. izt. Com.tr) που θα μεταβεί από τη Κωνσταντινούπολη μέσω Αθήνας στη Χίο και στη Σάμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αιγαίου και τηνAegean Airlines το χρονικό διάστημα από 8 έως 16 Ιουνίου.  Σύμφωνα με τον ΕΟΤ το εν λόγω κανάλι με 12 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως είναι  το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι που προβάλλει ντοκιμαντέρ για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην αγορά της Τουρκίας.  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα γίνουν γυρίσματα στη Χίο και στη Σάμο, προβάλλοντας τα εν λόγω νησιά στο κοινό της Τουρκίας.
Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα αναλάβει το κόστος διαμονής και φιλοξενίας, ενώ το γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας σε συνεννόηση με την Aegean Airlines εξασφάλισε με χορηγία τα αεροπορικά εισιτήρια Κων/πολη-Αθήνα με επιστροφή της ομάδας παραγωγής. Το γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας θα καλύψει το κόστος των φόρων αεροδρομίου το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ. Στο ντοκιμαντέρ που θα προβάλλεται 60 φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια του έτους, θα αναφέρεται ότι αποτελεί ενέργεια του γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας και θα προβάλλεται επίσης στους τίτλους τέλους το λογότυπο του Ε.Ο.Τ. και η ιστοσελίδα του Οργανισμού visitgreece.
Επίσης, θα αναφέρεται ότι τα εισιτήρια αποτελούν ευγενική χορηγία της Aegean Airlines και θα προβάλλεται και το λογότυπο της εταιρείας.Τέλος, εγκρίθηκε η υπηρεσιακή μετακίνηση του Προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ, κ.Τερζίμπαση Μιχάλη, στην πόλη Ashdod στις 9 Ιουνίου προκειμένου να παρευρεθεί στο Μεσογειακό Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών του Ashdod και σε ειδική Ελληνική Βραδιά , στην οποία θα προβληθούν ταινίες από την Ελλάδα με θέμα την κινηματογραφική προσέγγιση της τρέχουσας κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα, από την οπτική των σημαντικότερων Ελλήνων σκηνοθετών.
Πηγή: tornosnews.gr
Με την λήξη των ταινιών , θα διαμορφωθεί  ένα πάνελ στο οποίο έχει προσκληθεί και ο προϊστάμενος του Γραφείου , στοχεύοντας στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα στον χώρο υποδοχής του θεάτρου θα διαμορφωθεί ένα stand με δύο banners και προωθητικό υλικό του ΕΟΤ , ενώ παράλληλα τα σποτάκια του ΕΟΤ θα προβάλλονται από τις οθόνες του θεάτρου.
ΠΗΓΗ:eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :