Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Βόμβα από τον Φινλανδό πρωθυπουργό: Συζητήσαμε το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα

Βόμβα από τον Φινλανδό πρωθυπουργό: Συζητήσαμε το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα

Θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εντός της προθεσμίας, στα τέλη Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός πρωθυπουργός.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι χρειάζεται ένα θαύμα για να επιλυθεί αυτό το θέμα την επόμενη εβδομάδα ... Αλλά αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος για όλους »είπε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα σε δημοσιογράφους.
«Το ενδεχόμενο μιας (ελληνικής) χρεοκοπίας συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ... αρκετές χώρες έχουν προετοιμαστεί σε θεωρητικό επίπεδο για αυτό» πρόσθεσε.
Ο Ντομπρόβσκις
Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τα λιγότερο ευνοϊκά σενάρια για την Ελλάδα, χωρίς να διευκρινίζει τι προβλέπουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στην περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.
Η Ελλάδα πρέπει να πει «τι θέλει να κάνει», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 18 Ιουνίου.
Μάλιστα, σημείωσε ότι ενδεχομένως οι τρέχουσες προβλέψεις για το ελληνικό ΑΕΠ να είναι πολύ αισιόδοξες.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr
Δημοσίευση σχολίου