Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σκάνδαλο VW: Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν ανακλήσεις οχημάτων και στην Ελλάδα

Ανακλήσεις οχημάτων της εταιρείας VW, Audi, Skoda, Seat και στην Ελλάδα προς το τέλος της άλλη εβδομάδας, λόγω του σκανδάλου με το παράνομο λογισμικό, προανήγγειλε η Kosmocar που εισάγει τα εν λόγω οχήματα στη χώρα μας.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στηβ Σίρτης, γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο παγκόσμιο σκάνδαλο που έχει συνταράξει καταναλωτές, κυβερνήσεις και εταιρείες.
Εκανε λόγο για μια γιγαντιαία επιχείρηση ανακλήσεων οχημάτων ανά τον κόσμο και εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό. «Αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο έχουμε εμπιστοσύνη στην VW» είπε ο κ. Σίρτης.
Διαβαβαίωσε δε πως οι τεχνικές υπηρεσίες της Κοsmocar «είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας».
Υποστήριξε ακόμη ότι «μέχρι τώρα είναι μικρός ο αριθμός των κατόχων γερμανικών αυτοκινήτων, που ανησυχούν για την καλή λειτουργία του κινητήρα» και πως δεν έχει επηρεασθεί επί του παρόντος η ζήτηση των γερμανικών αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Κosmocar.
Reuters: Η VW θα ανακαλέσει 11 εκατομμύρια οχήματα ανά τον κόσμο
Η μητρική εταιρεία Group VW προγραμματίζει την ανάκληση έως και 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο ρύπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μιλώντας σε μια συνέλευση κορυφαίων στελεχών της VW, στα κεντρικά της εταιρείας στο Wolfsburg αργά το βράδυ της Τρίτης, ο νέος επικεφαλής του Ομίλου, Matthias Müller, είπε ότι ένα πρόγραμμα «εκτενούς» ανάκλησης και μετατροπών έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλιστεί το ότι τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.
Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα ενημερωθούν «τις επόμενες λίγες μέρες» και θα προσκληθούν να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για μετατροπές τους επόμενους μήνες.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :