Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Φύγαμε για μονοήμερα την 28η Οκτωβρίου! Ταξιδάκι μέχρι τον Ελικώνα [εικόνες]

Η 28η δίνει την ευκαιρία στις ταξιδιάρες ψυχές να κάνουν μία μικρή εξόρμηση… έστω και για μία μέρα! Μακριά από τα συνηθισμένα, είπαμε να φτάσουμε μέχρι τον Ελικώνα, σε έναν παρθένο βουνίσιο προορισμό.

Κοντά στον πολύβουο Παρνασσό, βρίσκεται ανάμεσα στις όχθες του Κορινθιακού και τις πεδιάδες της Βοιωτίας ενώ ορθώνεται σε 16 καταπράσινες κορυφές γεμάτες έλατα και δρυς.
Με φυσική ομορφιά και γραφικά δρομάκια, χρειάζεται μόλις μιάμιση ώρα για να φτάσεις και να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ μακριά.
elikonas2-650
Πρώτη στάση;  Η Αγία Άννα, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, με σπίτια χτισμένα από ντόπια πέτρα και ένα ελατοσκέπαστο τοπίο να κλέβει τις εντυπώσεις.  Σειρά έχει το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας, που απέχει γύρω στα 5 χλμ. από την Αγία Άννα και  αποτελεί δημοφιλή τόπο αναψυχής.
Η συνέχεια γράφεται στο Κυριάκι, το κεφαλοχώρι του Ελικώνα. Χαλάρωσε στην κεντρική πλατεία με τον γεροπλάτανο και την Εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και ανέβα μέχρι το Παλιόκαστρο, για όμορφη πανοραμική θέα από τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου. Απαραίτητη και η επίσκεψη σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μοναστήρια, σε αυτό του Όσιου Λουκά στο Στείρι.
elikonas4-650
Σήμα κατατεθέν, όπως άλλωστε και σε όλα τα χωριά που σέβονται τον εαυτό τους, τα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια που θα σε «φιλέψουν» με τους καλύτερους μεζέδες και γλυκά.
Ντόπια κρέατα και εκλεκτές πίτες σε σέρνουν από τη μύτη ενώ αν θες να εφοδιαστείς με καλούδια για την επιστροφή; Πέρασε από κάποιο συνεταιρισμό χειροποίητων γλυκών ή ζυμαρικών! Θα εκπλαγείς…

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :