Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

3 Ένα ξεχωριστό πιάτο: Ριζότο με κολοκύθα, παρμεζάνα και φασκόμηλο


Υλικά

1 κιλό βρασμένη κολοκύθα ψίχα
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι  για ριζότο
200 γρ. λευκό κρασί
1,2 κιλά ζωμό κοτόπουλου
300 γρ. πουρέ κολοκύθας
350 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μέτρια καρέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση

Έχετε ήδη ετοιμάσει τον πουρέ κολοκύθας( ψημένη σάρκα κολοκύθας που την έχετε πολτοποιήσει στο multi και έχετε αφαιρέσει τα υγρά της). Ζεσταίνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφριά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε  για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να απορροφηθεί εντελώς και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξετε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχετε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζετε και, αφού έχετε  χρησιμοποιήσει την μισή ποσότητα του ζωμού και βρισκόσαστε στον μισό χρόνο μαγειρέματος του ριζότο, προσθέτετε την κομμένη κολοκύθα και συνεχίζετε το μαγείρεμα με τον ίδιο τρόπο. Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτετε τον πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζετε  μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρετε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το φασκόμηλο.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου