Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Χρησιμοποιήστε το ταλκ αλλιώς - Οι 8 χρήσεις του [λίστα]

Αν πιστεύετε πως το ταλκ είναι μόνο για να κρατήσω το δέρμα απαλό και μυρωδάτο, τότε το έχετε υποτιμήσει. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε σε δουλείες μέσα στο σπίτι και θα σας λύσει τα χέρια.

Αφανίστε τις μυρωδιές από τα παλιά έπιπλα
Αν φυλάσσετε τα ρούχα σας σε συρτάρια ενός επίπλου και αυτά παίρνουν μυρωδιά κλεισούρας λόγω της παλαιότητας του, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα σε αυτά λίγο ταλκ.
Κόμποι σε κολιέ
Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον χρόνο σας τραβώντας μπερδεμένα κοσμήματα. «Χαλαρώστε» τους κόμπους με λίγο ταλκ και πάρετε μια καρφίτσα για να τους ξεμπερδέψετε.
Λιπαρά μαλλιά
Αν έχετε να βγείτε και δεν προλαβαίνετε να λούσετε τα μαλλιά σας, βάλετε λίγο ταλκ στα χέρια σας και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, μέχρι να απορροφηθεί η υπερβολική λιπαρότητα.
Σεντόνια και ιδρώτας
Αν το καλοκαίρι υποφέρετε από τη ζέστη και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε διότι τα σεντόνια σας «κολλάνε» από τον ιδρώτα, βάλετε λίγο ταλκ, πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα κρατήσει δροσερά.
Κρατήστε μακριά τα μυρμήγκια
Απαλλαγείτε από τους εισβολείς στην κουζίνα σας, μπλοκάροντας τους δρόμο με ελάχιστη σκόνη. Τα μυρμήγκια δεν είναι φίλοι του αρώματος του.
Λιπαροί λεκέδες
Την επόμενη φορά που θα πέσει κόκκινη σάλτσα στο λευκό σας πουκάμισο, προτιμήστε πριν τον σκουπίσετε με πανί, να ρίξετε ταλκ. Αμέσως θα απορροφήσει την λιπαρότητα και ο λεκές δεν θα εξαπλωθεί στο ύφασμα.
Ομορφες βλεφαρίδες
Αν επιθυμείτε όγκο στις βλεφαρίδες σας, το ταλκ είναι το μαγικό εργαλείο. Ανάμεσα στις στρώσεις της μάσκαρα, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να βάλετε ταλκ. Θα μείνετε έκπληκτοι από τον όγκο.
Πόδια που ιδρώνουν
Ψεκάστε τα παπούτσια σας ή τις κάλτσες με ταλκ και κρατήστε μακριά τις οσμές και τον ιδρώτα από τα πόδια.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :