Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο για Bitcoin - Αναγνωρίστηκε από δικαστήριοΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης σε πρόσφατη απόφασή του ανλεφερε πως το Bitcoin θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νόμισμα.
Η απόφαση, που αφορούσε φορολογική υπόθεση, είναι ένα παραπάνω βήμα για τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού εικονικού νομίσματος, η χρήση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις παγκοσμίως.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το capital, αποφάσισε ότι τα χρηματιστήρια bitcoin που μεταβιβάζουν συμβατικά νομίσματα όπως ευρώ ή σουηδική κορώνα σε bitcoin έναντι ενός τέλους, δε θα επιβαρύνονται με φορολογία προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας των κανόνων της ΕΕ που δεν επιτρέπουν τέτοιους φόρους σε μεταβιβάσεις «συναλλάγματος, χαρτονομισμάτων και νομισμάτων που χρησιμοποιούνται ως νόμιμο χρήμα».
Η απόφαση είναι μια σημαντική ώθηση για το bitcoin σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές διαπραγμάτευσης παγκοσμίως, απομακρύνοντας το μείζον ζήτημα των φόρων που θα είχαν αυξήσει το κόστος αγοράς ή χρήσης του εικονικού νομίσματος στην Ευρώπη. Με τη συγκεκρικ=μένη επιλύεται μια διαφωνία εντός της Ευρώπης σχετικά με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το Bitcoin.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr
Δημοσίευση σχολίου