Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Ρολά με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το γλυκό
1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γραμμάρια) εμπορίου
3 μικρά φακελάκια ινδοκάρυδο ή 1 μεγάλο
250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη πλάκα λιωμένη

Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Για το γλυκό
Απλώνουμε κάθε φύλλο στο πάγκο της κουζίνας και το αλείφουμε με μαργαρίνη και ινδοκάρυδο και αφού ρίξουμε το μείγμα και στα 4 φύλλα τα τυλίγουμε σε ρολό έτσι ώστε το γίνει μακρύ.
Αφού ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα ρολά. Τα ρολά τα κόβουμε σε πάχος 2 δάκτυλων και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όπως το σαραγλί).

Τα ψήνουμε σε αντικολλήτικο ταψί στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα, με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα για 15 περίπου λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνω το σιρόπι αφού έχουν κρυώσει λίγο.

Για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο φύλλο κρούστας, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.

ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δημοσίευση σχολίου