Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Σπανάκι με αρνίσια συκωταριά


Υλικά:

1 συσκευασία Σπανάκι σε Φύλλα Μπάρμπα Στάθης
1 κιλό αρνίσια συκωταριά (πνεύμονες, συκώτι, καρδιά)
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
8 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σ. άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
2 κουτ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:


1. Βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη συκωταριά, ολόκληρη. Τη ζεματίζουμε για 4 - 5 λεπτά, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Την ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα σκορδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να «πέσουν», να μαραθούν.
3. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι βραστό νερό και άφθονο αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Μία συνταγή του «Μπάρμπα Στάθη»



Δημοσίευση σχολίου