Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η εκκλησία που αναδύεται από τον βυθό - Κάτι παράξενο γίνεται στο Μεξικό [εικόνες]

Τα ερείπια μιας εκκλησίας από την εποχή της αποικιοκρατίας αναδύονται κατά την υποχώρηση των υδάτων του ποταμού Γκριγιάλβα στο νότιο Μεξικό, με το εντυπωσιακό σκηνικό να μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

Η πολιτεία Τσιάπας πλήττεται από ξηρασία αυτό το έτος, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στο φράγμα Nezahualcoyotl να έχει πέσει αισθητά. Η χαμηλή στάθμη δημιουργεί κάτι άκρως εντυπωσιακό: μέσα από τον βυθό αναδύεται μια εκκλησία.
Η «αναδυόμενη» εκκλησία χτίστηκε από μια ομάδα μοναχών υπό τον Friar Bartolome de la Casas, ο οποίος έφτασε την περιοχή που κατοικήθηκε από τους Zoque στα μέσα του 16ου αιώνα. Το 1966, όταν τα νερά κατέκλυσαν τον ποταμό, το έργο των μοναχών χάθηκε.
Ο αρχιτέκτονας Κάρλος Ναβαρέτε, ο οποίος συνεργάστηκε με τις μεξικανικές αρχές σχετικά με μία έκθεση για τη δομή του ναού, αναφέρει πως «η εκκλησία εγκαταλείφθηκε εξαιτίας μεγάλων πληγών μεταξύ του 1173 και του 1776».
Η εκκλησία είναι γνωστή ως το Temle of Santiago, ενώ πολλοί την ξέρουν και ως το Temple of Quechula, ενώ εξαρτάται από το κοντινό μοναστήρι της Τεκπατάν, που δημιουργήθηκε το 1564. Ο Ναβαρέτε θεωρεί πως με βάση τις αρχιτεκτονικές ομοιότητες είναι το έργο του ίδιου οικοδόμου σε κοντινή χρονολογία.
Η σημασία της πηγάζει από τη θέση της στην King 's Highway, τη λεωφόρο που σχεδιάστηκε από Ισπανούς κατακτητές και χρησιμοποιούνταν μέχρι και τον 20ο αιώνα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η εκκλησία αποκαλύπτεται μέσα από το νερό.
Το 2002, η στάθμη του νερού ήταν τόσο χαμηλή, που οι επισκέπτες μπορούσαν να περπατήσουν στην ιστορική διαδρομή.




Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :