Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Η πιο νόστιμη γεμιστή γαλοπούλα


Υλικά:
• 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά

Για τη μαρινάτα:
• Ο χυμός από 2 πορτοκάλια
• ½ φλιτζάνι κονιάκ
• 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
• 1 μερίδα Ζωμός Βοδινού Knorr «Σπιτικός» αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
• Ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο

Για τη γέμιση:
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο Άλτις
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• τα συκωτάκια από τη γαλοπούλα
• 200 γρ. χοιρινό κιμά
• 3 κ. σ. ρύζι Καρολίνα
• 1 ½ φλιτζάνι βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση
• 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
• 2 κ. σ. σταφίδες
• 2 κ. σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
• 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
• Για την κρούστα
• ½ φλιτζάνι μαργαρίνη Βιτάμ
• 2 Κυβάκια Μυρωδικών Κnorr
• Mαϊντανός
• ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε σκεύος που να τη χωρά ίσα-ίσα και τη περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάτας. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες, ενώ φροντίζουμε να τη γυρίζουμε κάθε μια ώρα για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.
2. Σε ένα μπολ, ενώνουμε τα υλικά της κρούστας και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα και τη σκουπίζουμε καλά. Την αλατοπιπερώνουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού. Περνάμε προσεκτικά μέσα τα δάχτυλά μας και προχωρώντας σιγά-σιγά, ελευθερώνουμε την πέτσα προσέχοντας να μην τη σκίσουμε. Με τα δάχτυλα σπρώχνουμε το μίγμα της κρούστας ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα της γαλοπούλας.
3. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα συκωτάκια και τον κιμά. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι, το μήλο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από τα υγρά της μαρινάτας και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με ρίγανη και μπαχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και τη βάζουμε σε ταψί.
4. Περιχύνουμε με υγρά από τη μαρινάτα και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180º C. Κάθε 20 λεπτά βρέχουμε τη γαλοπούλα με τα υγρά του ταψιού.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου