Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές

Είναι μια φανταστική παραλλαγή της παραδοσιακής τηγανητής πατάτας και συνοδεύει όλα τα φαγητά. Οι γαλέτες τρώγονται και μόνες τους, με μια σαλάτα και ένα τυρί.

Υλικά
2-3 πατάτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ή δύο σκελίδες σκόρδο (εξαρτάται τι γεύση προτιμάτε)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (ή και αραβοσιτέλαιο για καλύτερο χρώμα)
  • Προαιρετικά, βάλτε αρωματικά χόρτα –Φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  • Με τρίφτη, τρίψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι χοντροκομμένα
  • Πιέστε τα λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ
  • Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  • Είναι έτοιμο να το τηγανίσετε
  • Σε ένα καλό τηγάνι βάλτε το λάδι
  • Τηγανίστε τις γαλέτες σαν τις τηγανίτες, μικρή ποσότητα κάθε φορά
  • Πιέστε τις ελαφρά για να ξεροψηθούν
  • Αν δεν τις θέλετε ξεροψημένες, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα σε κάθε γαλέτα
  • Γυρίστε τις και από την άλλη πλευρά για να καλοψηθούν
Μπορείτε να τις κάνετε και πιο ..χοντρούλες. Καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο γάλα.
Πολύ νόστιμες με αρωματικά μέσα:


Πηγή:iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου