Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και μέλι

Πιο εύκολα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα δεν έχετε ξαναφτιάξει!
Υλικά:

160 γρ ταχίνι
160 γρ βρώμη
160 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
 Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη, 
το  πλάθουμε σε ρολό και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια, δίνουμε σχήμα μπισκότου σε κάθε κομμάτι, 

 τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου ~ προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζουν εύκολα,δεν χρειάζεται να αλλάξουν χρώμα, μόνο να ροδίσουν ελαφρά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και όπως είναι με το χαρτί τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε για πρωινό, για σνακ, σκέτα ή με το γάλα μας…


Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά,όσο κρυώνουν όμως σφίγγουν και γίνονται ελαφρώς τραγανά!

Αφιερωμένα εξαιρετικά σε όσους αγαπούν το ταχίνι! 

ΠΗΓΗ:bettyscuisine




Δημοσίευση σχολίου