Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παραδόθηκε ο νέος δρόμος που συνδέει Τρίκαλα με Άρτα

Ο νέος υψηλών προδιαγραφών σύγχρονος οδικός άξονας είναι μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και παράπλευρες οδούς. Τι δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος από Καραβόπορο έως Λυγαριά που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 20,5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο, όπως ανακοινώθηκε, που βοηθά στην οδική σύνδεση από τα Τρίκαλα μέχρι την 'Αρτα και διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα, την ομαλή διακίνηση των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα. Το τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων - 'Αρτας υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με αρχικό προϋπολογισμό 20,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και τα έργα κοινής ωφέλειας κόστισαν 4 εκ. ευρώ επιπλέον.
Ο νέος υψηλών προδιαγραφών σύγχρονος οδικός άξονας είναι μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και παράπλευρες οδούς. Βοηθά την μετακίνηση για αγροτικές εκμεταλλεύσεις ενώ διαθέτει τρεις ανισόπεδους κόμβους στον Παραπόταμο, τη Λυγαριά και το Δροσερό και επίσης αναμορφώθηκε και ο κόμβος στους Γόμφους.
Στο νέο οδικό άξονα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία ένα σημαντικό δρόμο. Έναν δρόμο για τις ανθρώπινες κοινότητες αλλά και για όλους τους ανθρώπους που επιχειρούν παραγωγικά στην περιοχή.
Είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα χρήσιμος που μπορεί να βοηθήσει την παραγωγικότητα της περιοχής και τον τουρισμό ως συνέχεια της οδού Τρικάλων - 'Αρτας. Εμείς θα προσπαθήσουμε και στο επόμενο ΕΣΠΑ, ωριμάζοντας τις μελέτες να κάνουμε και κάποιο άλλο κομμάτι ή και γιατί όχι να το ολοκληρώσουμε - κάτι το οποίο βέβαια αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο εγχείρημα. Ακόμη, θέλω να πω ότι εδώ τρέξαμε γρήγορα, το έργο αυτό συμβασιοποιήθηκε το 2012 και παρ' όλες τις αντιξοότητες, τις δύσκολες οικονομικές στιγμές, τα capital controls των τραπεζών, το πρόβλημα στη χρηματοδότηση των έργων, τον φόβο στο χώρο των κατασκευών, το παραδώσαμε στην ώρα του».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :