Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αντιγηραντικές κρέμες: πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα;

Αγοράζουμε μια νέα αντιγηραντική κρέμα και μαζί, αγοράζουμε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα δούμε άμεσα τα αποτελέσματα που υπόσχεται στη διαφήμισή της. Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, απογοητευόμαστε. Μήπως όμως βιαζόμαστε πολύ;
Τα ενεργά συστατικά μιας σύνθεσης –όχι τα «ειδικά εφέ» της – έχουν δικούς τους ρυθμούς δράσης . Το καθένα με τον χρόνο και τον τρόπο του, ενισχύει, επανορθώνει, προστατεύει την επιδερμίδα. Επομένως, Keep calm and wait…
Πεπτίδια
Τι είναι: Αλυσίδες αμινοξέων που δρουν ως αγγελιαφόροι οι οποίοι ανταλλάσουν μηνύματα και μεταφέρουν εντολές μεταξύ των διαφόρων κυτταρικών στιβάδων. Παράγονται με βιοτεχνολογικές μεθόδους.
Τι κάνουν: Δίνουν το σύνθημα στους ινοβλάστες -τους ενεργοποιούν- για την παραγωγή νέου και καλύτερης ποιότητας κολλαγόνου αλλά και στα κύτταρα της επιδερμίδας για την παραγωγή πρωτεϊνών και την επιδιόρθωση των φθορών της
Keep calm and wait: 2-3 μήνες
Υαλουρονικό οξύ
Τι είναι: Μόριο σακχάρου. Ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας που παρέχει υγρασία στον συνδετικό ιστό της επιδερμίδας- μπορεί να συγκρατήσει 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Παράγεται βιοτεχνολογικά και εμπλουτίζει τη σύνθεση πολλών ενυδατικών και αντιρυτιδικών προϊόντων.
Τι κάνει: Το υαλουρονικό οξύ, όταν είναι μεγάλου μοριακού βάρους σχηματίζει ένα φιλμ στην επιδερμίδα προσφέροντας άμεση ενυδάτωση -για το λόγο αυτό οι ρυτίδες μοιάζει να «γεμίζουν» εκ των έσω. Το υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους εισχωρεί σε βάθος και ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, τη σύνθεση κολλαγόνου και την παραγωγή φυσικού υαλουρονικού οξέως.
Keep calm and wait: 1 ώρα για ενυδάτωση, 1 μήνα για αντιγηραντική δράση
Ρετινόλη
Τι είναι: Παράγωγο της βιταμίνης Α –ανήκει στα ρετινοειδή- που παράγεται συνθετικά, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες,. με διαφορετικές μορφές και σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.
Τι κάνει: Η ρετινόλη επιταχύνει την απομάκρυνση των επιφανειακών νεκρών κυττάρων, διευκολύνοντας έτσι την ανάπτυξη και την άνοδο νέων κυττάρων προς την κερατίνη στιβάδα . Συγχρόνως, αποτρέπει τον κατακερματισμό των ινών του κολλαγόνου ενεργοποιεί τη διαδικασία κυτταρικής επανόρθωσης στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.
Keep calm and wait: Άμεση λάμψη, 6 μήνες για αντιγηραντική δράση
Βιταμίνη C
Τι είναι: Ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με πολλαπλή δράση. Ως συστατικό καλλυντικών για τοπική χρήση παράγεται συνθετικά στο εργαστήριο.
Τι κάνει: Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και τους ρύπους. Βελτιώνει την υφή και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και της προσφέρει άμεση λάμψη, καταπολεμά τις δυσχρωμίες ελέγχοντας την άνιση κατανομή της μελανίνης και αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που καταστρέφουν το κολλαγόνο.
Keep calm and wait: 1, 5 -2 μήνες για απάλυνση των ρυτίδων, 3 μήνες, για βελτίωση των δυσχρωμιών.
ΑΗΑ (αλφα-υδροξυοξέα φρούτων)
Τι είναι: Οξέα φυσικής προέλευσης με κερατολυτική δράση. Τα κυριότερα από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ (από το ζαχαροκάλαμο), το κιτρικό οξύ (από όξινα φρούτα) και το γαλακτικό οξύ (από το γάλα).
Τι κάνουν: Σαν συστατικά προϊόντων χημικού peeling, διαλύουν την «κόλλα» που συνδέει τα κερατινοκύτταρα μεταξύ τους , διευκολύνοντας έτσι την απολέπισή τους . Μακροπρόθεσμα απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας.
Keep calm and wait: Άμεση απαλότητα, 6 μήνες για αντιγηραντική δράση
Πηγή: www.skingurus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :