Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Γερμανικός Τύπος: Φιλέλληνας Αυστριακός μεταφέρει φάρμακα στην Ελλάδα για να καλύψει ανάγκες

Φάρμακα στους τέσσερις τροχούς» είναι ο τίτλος ενός συγκινητικού ρεπορτάζ στηνTageszeitung του Βερολίνου για την πρωτοβουλία του Αυστριακού Έρβιν Σρουμφ να μεταφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα φάρμακα στην Ελλάδα.

Ο Έρβιν Σρουμφ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ δεν είχε καμία προηγούμενη σχέση με την Ελλάδα. Ευαισθητοποιήθηκε κάποια στιγμή όταν «κατά τύχη είδε στην τηλεόραση μια εκπομπή για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. ’Δεν μπορούσε κανείς να αντέξει τις εικόνες’. Το ρεπορτάζ παρουσίαζε μια γυναίκα, η οποία δέκα ολόκληρες μέρες με το νεκρό παιδί της στην κοιλιά, τριγυρνούσε γιατί δεν ήξερε που να απευθυνθεί. Είχε χάσει τη δουλειά της και για το λόγο αυτό για πολλούς μήνες δεν είχε πληρώσει τις ασφαλιστικές της εισφορές. Σε ένα κράτος – μέλος συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή και η Ευρώπη απλώς κοιτάει. Αυτό δεν γίνεται».
Λίγο πιο κάτω το ρεπορτάζ αναφέρεται σε μια επίσκεψή του στο Περιστέρι. «Εδώ μένουν 15.000 οικογένειες, οι οποίες δεν ξέρουν τι να δώσουν στα παιδιά τους να φάνε την άλλη μέρα’. Αυτό το έμαθε ο Σρουμφ προσωπικά από τον δήμαρχο Περιστερίου. Πρόσφατα βοήθησε μια σκελετωμένη συνταξιούχο που ζύγιζε μόλις 39 κιλά να μαζέψει τις δυνάμεις της και να πάει στο κέντρο βοήθειας του δήμου. ‘Δεν γίνεται να κάθεσαι στο σπίτι σου και να περιμένεις το θάνατο γιατί δεν μπορεί να αγοράσεις κάτι να φας’ λέει ο Ρουμφ εξοργισμένος».
Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή: iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου