Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας

Μοναδικό πιάτο, τρώγεται επί μέρες.

Υλικά
  • 1 ροσμπίφ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Δεντρολίβανο σε κλωνάρι
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Διαλέξτε εσείς το κρέας: Φιλέτο ή μαλακό κομμάτι μοσχάρι
  • Πείτε στον κρεοπώλη σας να το βάλει σε φιλέ
  • Θα είναι τουλάχιστον 2 κιλά
  • Βγάζετε το ροσμπίφ 1 ώρα πριν από το ψυγείο
  • Ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί καλής ποιότητας
  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε πολύ χοντρά τα κρεμμύδια και βάλτε τα στον πάτο σαν «κρεββάτι»
  • Τοποθετήστε το ροσμπίφ
  • Μη βάλετε αλάτι
  • Περάστε το κλωνάρι το δεντρολίβανο μέσα στο φιλέ για να σταθεί από πάνω
  • Αγκαλιάστε το ροσμπίφ με ελαιόλαδο
  • Βάλτε λίγο βούτυρο σε όλο το μήκος του ροσμπίφ
  • Για κάθε κιλό κρέας θέλει 1 ώρα ψήσιμο
  • Οπότε είναι καλό να τοποθετήσετε ένα αλουμινόχαρτο για κάποιες ώρες
  • Για να ξεροψηθεί από πάνω, βγάλτε το αλουμινόχαρτο προς το τέλος
  • Μην το αφήσετε να γίνει «μαύρο». Οσο λιγότερο ψήνεται, τόσο πιο μαλακό και γευστικό είναι!
Το ιδανικό είναι να βγει το ροσμπίφ σας ροζέ
Μπορείτε να μη δέσετε το κρέας σε φιλέ για να γίνει πιο καλοψημένο:
Υπάρχουν και κάποιοι που το τρώνε πολύ καλοψημένο! Ρίξτε το χοντρό αλάτι στο τέλος, όταν σερβίρετε το κρέας:
Οσα κομμάτια μείνουν, τα κάνουμε σάντουιτς για το γραφείο:
Μπορούμε να τα φάμε και με άλλο τρόπο: Σαλάτα με χλιαρή πατατοσαλάτα και ροσμπίφ:


Πηγή: iefimerida.gr 
Δημοσίευση σχολίου