Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κριθαρότο με κοτόπουλο, ξεχωριστή νοστιμιά

Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά η συνταγή.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο βιολογικό και χωριάτικο σε κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να ασπρίσει
  • Σωτάρουμε μαζί και το κοτόπουλο, χαλαρά, σε μέτρια φωτιά να μη καεί το λάδι ούτε το κρεμμύδι
  • Ρίχνουμε τη δάφνη και τις κανέλες
  • Προσθέτουμε το καροτάκι, σε ροδέλες
  • Σβήνουμε με το κρασί σε μέτρια φωτιά
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεστό νερό μπόλικο να σκεπάσει καλά το κοτόπουλο
  • Βράζουμε στην κατσαρόλα για 1 ώρα, ανάλογα με την ποσότητα. Αν βιάζεστε, χρησιμοποιείστε χύτρα, 1/2 ώρα
  • Σε ταψάκι πήλινο, γυάλινο ή μεταλλικό ρίχνουμε ολόκληρο το πακέτο κριθαράκι.
  • Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από το κριθαράκι.
  • Το μυστικό είναι να έχουν μείνει αρκετά (ως πολύ αρκετά) υγρά
  • Προσθέτετε μπόλικη, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και βάζετε στο φούρνο
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου να βράσει το κριθαράκι
  • Eίναι καλύτερα να έχετε τυλίξει το ταψί με αλουμινόχαρτο, από την αρχή
Προσοχή: Ανακατεύετε συχνά χωρίς να πολτοποιήσετε τα κομμάτια κοτόπουλου ή να κάνετε τα υλικά μια άμορφη μάζα
  • Αν χρειαστεί νεράκι για να βράσει προσθέτετε ζεστό 1/2 φλυτζάνι. Μπορεί να χρειαστεί πάνω από μια φορά νεράκι.
  • Σερβίρεται ζεστό αλλά είναι υπέροχο και ξαναζεσταμένο. Προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και πάνω στο σερβιρισμένο πιάτο.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :