Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά η συνταγή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο βιολογικό και χωριάτικο σε κομμάτια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κομμάτι κανέλα
- 1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να ασπρίσει
- Σωτάρουμε μαζί και το κοτόπουλο, χαλαρά, σε μέτρια φωτιά να μη καεί το λάδι ούτε το κρεμμύδι
- Ρίχνουμε τη δάφνη και τις κανέλες
- Προσθέτουμε το καροτάκι, σε ροδέλες
- Σβήνουμε με το κρασί σε μέτρια φωτιά
- Αφήνουμε 5 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεστό νερό μπόλικο να σκεπάσει καλά το κοτόπουλο
- Βράζουμε στην κατσαρόλα για 1 ώρα, ανάλογα με την ποσότητα. Αν βιάζεστε, χρησιμοποιείστε χύτρα, 1/2 ώρα
- Σε ταψάκι πήλινο, γυάλινο ή μεταλλικό ρίχνουμε ολόκληρο το πακέτο κριθαράκι.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από το κριθαράκι.
- Το μυστικό είναι να έχουν μείνει αρκετά (ως πολύ αρκετά) υγρά
- Προσθέτετε μπόλικη, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και βάζετε στο φούρνο
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου να βράσει το κριθαράκι
- Eίναι καλύτερα να έχετε τυλίξει το ταψί με αλουμινόχαρτο, από την αρχή
Προσοχή: Ανακατεύετε συχνά χωρίς να πολτοποιήσετε τα κομμάτια κοτόπουλου ή να κάνετε τα υλικά μια άμορφη μάζα
- Αν χρειαστεί νεράκι για να βράσει προσθέτετε ζεστό 1/2 φλυτζάνι. Μπορεί να χρειαστεί πάνω από μια φορά νεράκι.
- Σερβίρεται ζεστό αλλά είναι υπέροχο και ξαναζεσταμένο. Προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και πάνω στο σερβιρισμένο πιάτο.
Πηγή:iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου