Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Πικάντικη τερίνα λαχανικών

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτάΥλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια κουκιά φάβας
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
100 γραμμάρια μπιζέλια
100 γραμμάρια  μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
100 γραμμάρια  πράσινα φασόλια, κομμένα σε 2 εκ.
100 γραμμάρια  καρότα, κομμένα σε κύβους
100 γραμμάρια  καρδιές σέλινου, κομμένο σε κύβους
4 αυγά
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο


 

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα. Βγάλτε τα κουκιά από τα φασολάκια πιέζοντας απαλά.
Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, ανακατεύοντας το μαγειρικό αλάτι, προσθέτουμε τα μπιζέλια και το μπρόκολο και ανακατεύετε κάθε 30 δευτερόλεπτα,

Αφαιρέστε από την κατσαρόλα, ρίχνετε σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζετε. Προσθέτουμε στα φασολάκια, τα καρότα και το σέλινο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά και τραγανά.
Στραγγίστε και να ρίξτε κρύο νερό. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπιζέλια, μπρόκολο, φασολάκια, καρότα, σέλινο, τα κουκιά, εστραγκόν και βασιλικό. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετεί μια μεμβράνη στο πάγκο της κουζίνας και ρίχνετε το μείγμα της τερίνα από πάνω, το τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί νερό και φροντίζουμε να καλύψει το μισό από το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν το άκρο του μαχαιριού βγαίνει καθαρό από τη τερίνα.

Αφήνετε να κρυώσει καλά και αφαιρείτε την μεμβράνη.
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

 

ΠΗΓΗ:
sidagi.gr


Δημοσίευση σχολίου