Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο πέστο στον ατμό

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο 
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι (προαιρετικά) 

Για τη ζεστή σαλάτα λαχανικών στον ατμό:
1 κολοκυθάκι
1 πατάτα
2 καρότα
6 μανιτάρια
1 πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση

Η μαγειρική στον ατμομάγειρα είναι λίγο παρεξηγημένη, οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για φαγητά νερόβραστα, όμως δεν είναι έτσι. Με λίγα μπαχαρικά και σε ελάχιστο χρόνο, φτιάχνεις νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Καθαρίζουμε το στήθος από τα λίπη, το χωρίζουμε στα δύο και το ανοίγουμε με το μαχαίρι για να γίνει αρκετά φαρδύ και να τυλίγεται. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά πέστο, την απλώνουμε και τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό. Το αλατοπιπερώνουμε απ' έξω και το βάζουμε στο πρώτο καλάθι του ατμομάγειρα. Αν θέλουμε του ρίχνουμε από πάνω και λίγο λάδι, όμως δεν είναι απαραίτητο. (Σε φέτες το κόβουμε στο σερβίρισμα). 

Για να ψηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά στον ατμό, πρέπει να προσέξουμε πως θα τα κόψουμε. Για παράδειγμα τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο να ψηθούν τις κόβουμε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια ψήνονται γρήγορα οπότε αρκεί να τα κόψουμε στη μέση, τα καρότα τα κόβουμε μπαστουνάκια, κτλ. Τα βάζουμε όλα μαζί στο δεύτερο καλάθι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (βάζουμε ελάχιστο στο ψήσιμο για τη νοστιμιά και προσθέτουμε στο πιάτο μας αν θέλουμε περισσότερο).


ΠΗΓΗ:sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :