Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Ρύζι πιλάφι, μια ξεχασμένη γεύση

Με κρεμμύδια, χοντρό αλάτι και βούτυρο.

Υλικά για 6 άτομα
  • 400 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο
  • 2 χοντρά κρεμμύδια
  • 600 γραμμάρια νερό σκέτο, ή ζωμό κότας ή ζωμό κρέατος, ό,τι υπάρχει
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αρωματικά: Δάφνη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δεμένα σε μπουκέτο
Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε το ασπρίσει
  • Προσθέστε το ρύζι, ΧΩΡΙΣ να το πλύνετε
  • Προσθέστε το μπουκετάκι με τα αρωματικά, αλάτι χοντρό
  • Ανακατέψτε καλά. Στόχος τώρα είναι να μπουν τα λιπαρά μέσα στο ρύζι
  • Ανακατέψτε καλά, 5-7 λεπτά
  • Προσθέστε τα υγρά που έχετε επιλέξει
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, το θέμα είναι να μη βράσουν τα υγρά
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει 20 λεπτά
  • Ανακατέψτε κάπου κάπου για να βεβαιωθείτε για τα υγρά
  • Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι δεν πετάμε τα υγρά, βράζουν μαζί με το ρύζι
  • Σερβίρετε το ρύζι σε φόρμα. Αν δεν έχετε, κάντε αυτοσχέδια βουναλάκια σε ποτήρι
Περιττό να πούμε ότι τρώγεται με όλο, ακόμα και μόνο του.
Εύκολα μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές, προσθέτοντας κάρι, σαφράν, ξερά φρούτα κομμένα σε κομμάτια.
Το παν είναι να μην ξεχάσουμε τη δόση: 1 ρύζι, 1,5 υγρά.



Πηγή:  iefimerida.gr 
Δημοσίευση σχολίου