Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ! Έρχεται φονικός χειμώνας!

Ακραία καιρικά φαινόμενα παγκόσμιας κλίμακας αναμένονται για τον φετινό χειμώνα, με τους διεθνείς μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για μια περίοδο "Ελ Νίνιο".

Δυστυχώς από τις αποθαρρυντικές προβλέψεις δεν λείπει και η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, αναμένεται δύσκολος χειμώνας για τα ελληνικά σπίτια.
Σύμφωνα με ελληνικό καιρικό σάιτ, ο Νοέμβριος πρόκειται να δείξει τα δόντια του, με ιδιαίτερα ψυχρό καιρό αλλά και με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.
Συγκεκριμένα, τα πρώτα χιόνια θα πέσουν αρχές προς μέσα Νοεμβρίου, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας ενώ μετά τα μέσα του μήνα και προς τα τέλη του, χιόνια ενδεχομένως να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Για τον φετινό χειμώνα κάνουν λόγο και τα αμερικανικά - ευρωπαϊκά προγνωστικά  μοντέλα, τα οποία μπορεί να προβλέπουν πως η μέση θερμοκρασιακή τιμή έτους πρόκειται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο δε θα λείψουν από την Ελλάδα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά της τρέχουσας κακοκαιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ίδια μοντέλα, αναμένουν την εμφάνιση ανεμοστρόβιλων στην ελληνική επικράτεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ανεμοστρόβιλο που έκανε αισθητή την παρουσία του στο Μαρούσι 

ΠΗΓΗ:voicenews.gr
Δημοσίευση σχολίου