Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Θες να αδυνατίσεις πιο γρήγορα;

Πρόσθεσε στο φαγητό σου 1 κουταλιά από αυτό το μπαχαρικό  Αν το καταναλώνεις σε καθημερινή βάση, θα δεις σύντομα το φερμουάρ του στενού σου τζιν να ξανακλείνει

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος και ψάχνεις καθημερινά νέους συμμάχους στη μάχη σου με τα περιττά κιλά, σου έχουμε καλά νέα. Νέα έρευνα του Shahid Sadoughi University of Medical Sciences απέδειξε πως το κύμινο μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!


Στη μελέτη συμμετείχαν 88 γυναίκες οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Για τρεις μήνες, και οι δύο ομάδες δέχτηκαν διατροφικές συμβουλές καθώς επίσης μείωσαν 500 θερμίδες από το καθημερινό τους διατροφολόγιο. Ποια η διαφορά των δύο ομάδων; Η μία ομάδα, λοιπόν, απλώς κατανάλωνε καθημερινά περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαζί με το γιαούρτι της.

adynatisma 33d02


Μία τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά; Από ότι φαίνεται ναι! Ιδού τι διαπιστώθηκε μετά από τρεις μήνες έρευνας:

- Η ομάδα με το κύμινο έχασε περίπου 1μιση κιλό περισσότερο από την άλλη.
- Παρατηρήθηκε πως η ομάδα που κατανάλωνε το μπαχαρικό έχανε πιο γρήγορα το περιττό λίπος (τρεις φορές πιο γρήγορα!)
- Η κατανάλωση κύμινου βοήθησε τις γυναίκες να μειώσουν το ποσοστό τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης στον οργανισμό τους.
- Τα μπαχαρικά βοηθούν τον μεταβολισμό να δουλεύει ρολόι.

*Όπως καταλαβαίνεις το κύμινο μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Πρόσθεσέ το στο φαγητό, στο smoothie, στο γιαούρτι, στη sauce για τη σαλάτα σου και δες τα αποτελέσματα σύντομα πάνω σου!




Πηγή:queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :