Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Ποτηράκια σολομού σε σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς


Υλικά:

- 100g ψωμί 
- 1 συσκευασία των 150g Φιλέτο Σολομού Rio Mare σε Ελαιόλαδο
- 500g γλυκές και ώριμες ντομάτες
- 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά
– 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1/2 φρέσκο αγγούρι
- 1/4 άσπρο κρεμμύδι - αλάτι 

Εκτέλεση: 


1. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και μουλιάστε τα για 20 λεπτά. Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα στο μίξερ μαζί με τη ντομάτα, το αποφλοιωμένο αγγούρι, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κομμάτια. 
2. Ανακατέψτε για 2 λεπτά. Αλατίστε, περιχύστε με λάδι και ξίδι και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά. 
3. Προσθέστε στη σάλτσα το σολομό, καλά στραγγισμένο και θρυμματισμένο, τοποθετήστε σε μικρά ποτήρια ή μπολ και σερβίρετε αμέσως. 

Μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή: αντικαταστήστε το ξύδι με δύο κουταλιές γιαούρτι.

Μια συνταγή του Rio Mare
Δημοσίευση σχολίου