Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ώρα για γευστικά πειράματα! Συνταγή για γευστικό πουρέ κολοκύθας

Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την καρδιά των καλοφαγάδων και σε πολλές περιπτώσεις έχει αντικαταστήσει τις κλασσικές συνταγές. Πουρέ κολοκύθας για να συνοδέψεις αρμονικά όλα τα κρεατικά και τα πουλερικά.

Υλικά
  • 500 γραμμ. σάρκα κολοκύθας

  • 250 ml γάλα πλήρες

  • 50 ml κρέμα γάλακτος

  • 60-70 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • Μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες πάχους 3 εκ. και αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τη μεμβράνη. Πρέπει να έχουμε 500 γραμμ. περίπου καθαρή σάρκα.
Βάζουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς -περίπου 1 ώρα-, γυρίζοντάς τες και από την άλλη. Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Μεταφέρουμε τον πολτό σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τον πουρέ μερικά λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μειωθούν τα υγρά του και να πάρει την υφή που θέλουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δημοσίευση σχολίου