Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πήγε σε ελληνικό πανηγύρι και άρχισε να σπάει πιάτα [εικόνες]

Yποδοχή σούπερ σταρ, όπως γράφουν τοπικά Μέσα, επιφύλαξαν Ελληνες ομογενείς στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, όταν έδωσε το «παρών» σε φεστιβάλ με καθαρά ελληνικό άρωμα. Εκείνος, με τη σειρά του, δεν τους χάλασε χατίρι. Μέχρι και πιάτα έσπασε. 

Ο κ. Τέρνμπουλ βρέθηκε στο Gold Costs Greek Festival, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ελληνική γιορτή που στήνεται από τους ομογενείς που ζουν εκεί, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Φέτος έδωσαν το «παρών» πάνω από 20.000 άτομα, που απόλαυσαν όχι μόνο ελληνικές λιχουδιές, από σουβλάκια μέχρι λουκουμάδες, αλλά και ελληνική μουσική. Χοροί, τραγούδια, παιδιά και μεγαλύτεροι με παραδοσιακές φορεσιές διασκέδασαν επί ώρες με την ψυχή τους. 
Η φετινή εκδήλωση, βέβαια, «σημαδεύτηκε» από την επίσκεψη του Αυστραλού πρωθυπουργού, ο οποίος δεν έκανε ένα τυπικό πέρασμα από την εκδήλωση, αλλά κήρυξε την επίσημη έναρξη της γιορτής και έμεινε στον χώρο της εκδήλωσης για δύο ώρες. Συνομίλησε με ομογενείς, χόρεψε μαζί τους, έφαγε αρνί και όταν ήρθε στο κέφι έσπασε και πιάτα!
Πέρα από τα πιάτα που έσπασε όμως, ο κ. Τέρνμπουλ μίλησε και στους ομογενείς εξυμνώντας τη χώρα μας, αλλά και τη συνεισφορά τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Αυστραλίας. 

Αριστερά, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας 

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :