Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο μεγαλύτερος κυκλώνας όλων των εποχών, πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού

Ένα κυκλώνας μεγέθους 5 πλησιάζει τις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού και είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο κυκλώνας Πατρίτσια, ιστορικών διαστάσεων, χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων ως «πιθανώς καταστροφική».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) τον συνέκρινε με τον τυφώνα Χαϊγιάν που είχε σκοτώσει 6.300 άτομα στις Φιλιππίνες το 2013. Εκπρόσωπος του WMO είπε ότι ο κυκλώνας είναι τόσο ισχυρός ώστε θα μπορούσε να σηκώσει ένα αεροπλάνο και να το κρατήσει στον αέρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τρεις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα, στην οποία ζουν περίπου 400.000 άνθρωποι. Αναμένεται μάλιστα να πλήξει την περιοχή Χαλίσκο, όπου βρίσκεται και το τουριστικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα. Μάλιστα οι αρχές προχωρούν σε εκκένωση των resort, ζητώντας από τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχη! Τα σχολεία έχουν κλείσει στις περιοχές Χαλίσκο, Κολίμα και Γκερέρο.
Ο κυκλώνας που ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας πλησιάζει τις ακτές με ανέμους που έχουν σταθερή ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :