Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και μελιτζάνες


Υλικά:
• 400 g μακαρόνια 
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 μελιτζάνα
• 6 ντομάτες
• 150 g φέτα
• 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
• 200 g κιμά
• 6 κουταλιές πατέ ελιάς
• 2 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού

Εκτέλεση:
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 ° C. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζετε. 
• 2 Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Βάζετε τη φέτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα ή την θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. 
• 3 Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το Βιτάμ Culinesse στo τηγάνι, και αφού ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι. Τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας. 
• 4 Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε - για ακόμη 3 λεπτά. Προσθέτετε την τομάτα και την μελιτζάνα και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για ακόμη 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την φωτιά. Ρίχνετε στο πατέ ελιάς, τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα. 
• 5 Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτετε την υπόλοιπη φέτα και από πάνω τα ψίχουλα ψωμιού. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 
Αντί για τον μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρνί, χοιρινό ή ένα μείγμα διαφορετικών κιμάδων. Το τυρί φέτα μπορεί να αντικατασταθεί από μαλακό κατσικίσιο τυρί ή τριμμένο τυρί Gouda.
Μία συνταγή του Βιτάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια :