Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο -Μεταλλάχθηκε ο Τσίπρας

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα για συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πιερ Μοσκοβισί τείνει το χέρι του προς την Ελλάδα και εξαίρει τις προσπάθειές της να επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε πως η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον σε πολύ καλό επίπεδο.
«Ο Τσίπρας έκανε στροφή και μεταλλάχθηκε. Σήμερα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή. Η ελληνική περίπτωση είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μπορούμε πλέον να εκταμιεύσουμε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος. Φυσικά, τώρα θα εξετάσουμε την πρόοδο του προγράμματος και γύρω στο Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα εξετάσουμε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, καθώς και το χρέος», ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.
Δεν δίστασε να φανερώσει την αισιοδοξία του, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και η Ευρώπη να διατηρηρεί την εποικοδομητική στάση της απέναντι στην ελληνική πλευρά. 
Όσο για την προσφυγική κρίση, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε: «Η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες. Υπάρχουν οφέλη και ευκαιρίες. Φυσικά και δεν μπορούμε να τους δεχθούμε όλους, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα κριτήριο υποδοχής, ανάλογα με την προέλευση, αλλά γενικά θα έλεγα πως η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες. Η Ευρώπη εργάζεται για να διασφαλίσει τη μετεγκατάσταση και την υποδοχή των μεταναστών, αλλά και για την ενίσχυση των συνόρων. Πάνω απ' όλα, χρειάζεται μια ενωτική στάση από τα κράτη-μέλη. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Ευρώπης».


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :