Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι τάσεις στη διακόσμηση ανά χώρα -Επιστροφή στην παράδοση για την Ελλάδα [εικόνες]

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση. Ο καθένας το διαμορφώνει έτσι ώστε να νιώθει άνετα και ευχάριστα.
Οσο, όμως, προσωπικές και να είναι οι πινελιές σε κάθε σπίτι, η μόδα για την διακόσμηση υπάρχει και έχει υπέροχες ιδέες και για τις δικές σας γωνιές.
Από την Ιαπωνία στην Αφρική και από εκεί στις ΗΠΑ, το Elle Decor τρύπωσε μέσω των editor των περιοδικών του στα σπίτια του πλανήτη και μεταφέρει τις τάσεις στο εσωτερικό μιας κατοικίας.
Ομορφες, ζεστές, ξεχωριστές μα πάνω απ' όλα εμπνευσμένες, οι ιδέες για τη διακόσμηση θα αναβαθμίσουν το σπίτι σας και θα σας αλλάξουν τη διάθεση.
Σε όλο αυτό δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο με την αρχισυντάκτρια της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού, Φλώρα Τζημάκα, να αποθεώνει το τσιμεντένιο στοιχείο των Κυκλάδων.
Η τσιμεντοκονία στην Ελλάδα
Συστατικό της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής είναι η κάλυψη των τοίχων με τσιμεντοκονία. Αυτή είναι η πιο «καυτή» τάση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
«Είναι ιδανικό για ανακαινίσεις, επειδή μπορεί να τοποθετηθεί ως μια λεπτή στρώση πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια. Κάνει κάθε χώρο ή δωμάτιο να μοιάζει με γλυπτό», τονίζει η κ. Τζημάκα


Μίξη παλιού και νέου στη Ρωσία
«Είμαστε κάπως ευσυγκίνητοι με το παρελθόν», λέει ο Αλεξέι Ντορόζκιν, Cfief Editor της ρωσικής έκδοσης. «Μέσα στα σπίτια μπορεί κανείς να δει τους ιδιοκτήτες να ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία. Vintage στοιχεία αναμειγνύονται με την Τέχνη, υφάσματα και αντίκες».
Νέα κομψότητα στη Γερμανία
Αυτή η τάση περιλαμβάνει αξιολάτρευτα υλικά, όπως ο ορείχαλκος, ο χρυσός και το βελούδο. «Απαραίτητα συστατικά είναι: statement κομμάτια, όπως για παράδειγμα ανάκλιντρα ή καρέκλες στα χρώματα πολύτιμων λίθων, παραβάν και έπιπλα τουαλέτες», αναφέρει η Κριστίν Μπέργκ.
Η αναβίωση του craft στην Ινδία
Την ώρα που το βιομηχανικό στοιχείο κάνει η θραύση, η σπουδαιότητα του craft παραμερίζεται στην Ινδία. Ωστόσο, οι σχεδιαστές κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια για να την αναβιώσουν.
«Η δύναμη της έμπνευσης, που πηγάζει από τη παγκόσμια Τέχνη, τα πολιτιστικά μοτίβα και ειδικές τεχνικές μπορεί να αποτυπωθεί σε όλα τα χρώματα, τα υφάσματα και τη διακόσμηση. Από τους χρωματικούς τόνους και τις ταπετσαρίες σε κουβέρτες, μαξιλάρια και ριχτάρια.
H σοφιστική διάθεση συναντά τη νεανικότητα στην Ισπανία
«Τα παραδοσιακά στοιχεία συνδυάζονται με το ''νεανικό'' ντιζάιν, όπως τα κεραμικά στοιχεία και τα νέα υφάσματα», σημειώνει η Μάρτα Ροντρίγκεζ από την ισπανική έκδοση.
«Νέο» vintage στο Μεξικό
Με την αυξανόμενη τάση αναβάθμισης της χώρας τους, οι Μεξικανοί προσπαθούν να διατηρήσουν το παρελθόν τους, προσθέτοντας vintage στοιχεία στους νεό-διαμορφωμένους χώρους.
«Ολο και πιο πολύ θέλουν να μείνουν μακριά από το... φυσιολογικό και να δώσουν στους χώρους μια προσωπική πινελιά», τονίζει η Μισέλ Γκρίφιν.
Πράσινο εσωτερικό στην Ιαπωνία
Αυτή η τάση εμπνέεται από την αγάπη των Γιαπωνέζων για την αγάπη τους για τη φύση. «Δυστυχώς, η πραγματικότητα θέλει τα σπίτια των πόλεων, ειδικά του Τόκιο, να είναι πολύ μικρά και να μην έχουν το δικό τους κήπο. Οι περισσότεροι, λοιπόν, επιθυμούν να φέρουν το πράσινο μέσα στα σπίτια τους, με λουλούδια, φυλλώματα και αποξηραμένα φυτά.
Το βιομηχανικό στοιχείο στην Ιταλία
«Ξύλο, δέρμα και εντυπωσιακές πέτρες συνδυάζονται με τη λάμψη των μετάλλων και του μεταξιού σε έπιπλα, που δεν είναι μόνο εντυπωσιακά να τα βλέπεις αλλά και μοναδικά στο να τα αγγίζεις», λέει η Λίβια Περάλντο.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :