Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ο Δραγασάκης αναλαμβάνει τις τράπεζες, ο Παππάς τις επενδύσεις

Ο Δραγασάκης αναλαμβάνει τις τράπεζες, ο Παππάς τις επενδύσεις

Την εποπτεία των τραπεζών και το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, καθώς και την ευθύνη για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση, που έλαβε αριθμό ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου και αφορά στις αρμοδιότητες ορισμένων εκ των στελεχών της κυβέρνησης, «αφαιρεί», στον αντίποδα, από τον κ. Δραγασάκη, την αρμοδιότητα για το χρέος.

Αναλυτικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, διατηρεί  τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί και στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφορικά με την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, αλλά πλέον δεν αναφέρεται στο «χαρτοφυλάκιό» του το πεδίο της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Παραμένει, ωστόσο, αρμόδιος για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, ενώ προστίθεται και η αρμοδιότητα για το συντονισμό της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του πρωθυπουργού, ο στενός συνεργάτης του και υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναλαμβάνει τη γραμματεία Ενημέρωσης, την ΕΡΤ και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Αναλυτικά, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός αναθέτει στον υπουργό Επικρατείας την αρμοδιότητα «της συνδρομής στον πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας θα έχει τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Ακόμη, την ευθύνη συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής για την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :