Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Κάνε τα πουπουλένια μπουφάν σου σαν καινούργια!

Κάνε τα πουπουλένια μπουφάν σου σαν καινούργια!
Τα πουπουλένια μπουφάν με τον καιρό και το πλύσιμο χάνουν την αφράτη αίσθηση και το φουσκωμένο σχήμα τους. Βρήκαμε για σένα τον τρόπο να τα κάνεις και πάλι σαν καινούργια.
Είναι η εποχή που τα χειμωνιάτικα ρούχα φρεσκάρονται και αρχίζουν να παίρνουν τις μπροστινές θέσεις στην ντουλάπα. Αν δεν θέλεις να πας το ρούχο στο καθαριστήριο, τα μπουφάν που έχουν πούπουλα στο εσωτερικό τους πλένονται πολύ καλά στο πλυντήριο των ρούχων αλλά κάποιες φορές μπορεί τα πούπουλα να μην κατανεμηθούν καλά μετά από τόσο νερό και στύψιμο. Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις; Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!
Ακόμα κι αν δεν είσαι αθλητικός τύπος θα πρέπει να αγοράσεις μπαλάκια του τένις! Για να μείνει φουσκωτό και αφράτο το πουπουλένιο μπουφάν, βάλε στον κάδο του πλυντηρίου μία ή το πολύ δύο μπάλες του τένις. Προσοχή! Σιγουρέψου πρώτα από την ετικέτα του ρούχου ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, αν και τα περισσότερα μπορούν. Το νερό πρέπει να είναι κρύο ή χλιαρό γιατί το ζεστό νερό θα λιώσει τα πούπουλα. Μαλακτικό μην χρησιμοποιήσεις και το απορυπαντικό θα πρέπει να είναι ελάχιστο.
Πίσω τώρα, στα "θαυματουργά" μπαλάκια του τένις! Όπως ο κάδος θα γυρνάει, το μπαλάκι του τένις θα χτυπάει το μπουφάν και τα πούπουλα κάνοντας ένα είδος «μασάζ» στο ρούχο και έτσι θα κατανεμηθεί καλύτερα το πούπουλο, θα "αφρατέψει", και το μπουφάν σου θα διατηρήσει τη «φουσκωτή» του φόρμα -αν δεν την έχει χάσει- ή αν είναι παλιό θα τη ξαναβρεί και θα γίνει πάλι αφράτο σαν καινούργιο. Μετά από το πλύσιμο, κρέμασέ το να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο, ζεστό μέρος και μην ξεχνάς να το γυρίσεις αρκετές φορές και από όλες τις πλευρές κατά την διάρκεια του στεγνώματος όπως και να το "αφρατεύεις" τακτικά με ελαφρά χτυπήματα.
www.spirossoulis.com
Δημοσίευση σχολίου