Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αρχίζουν οι διαδηλώσεις -Στους δρόμους φαρμακοποιοί, αγρότες & ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο έχουν προκαλέσει αναβρασμό στις ομάδες που πλήττονται. Ηδη οι πρώτες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από τους φαρμακοποιούς και τους αγρότες, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ετοιμάζει καταλήψεις σε δημαρχεία.

24ωρες κυλιόμενες απεργίες από τους φαρμακοποιούς  
Μόνο από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από σήμερα, αφού οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες. 
«Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις αν περάσει η ρύθμιση, στη βάση της οποίας θα μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία και επαγγελματίες που δεν είναι φαρμακοποιοί», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.
Σήμερα οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στη 1 το μεσημέρι.  
«Οι υπουργοί μάς λένε πως έχουμε δίκιο, αλλά πως η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης και τα μέτρα περάσανε απ’ τη Βουλή» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος.
Κατήγγειλε πως την ώρα που οι δανειστές ζητούν από τη χώρα μας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία, η Άνγκελα Μέρκελ υπέγραψε συμφωνία με τους Γερμανούς φαρμακοποιούς για μη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία τους έως το 2030.
«Γιατί σε εμάς το κάνουν αυτό; Μας σκοτώνουν» είπε χαρακτηριστικά.
Προανήγγειλε, δε, πως εάν περάσει αυτή η υπουργική απόφαση, θα την προσβάλουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα την κερδίσουν, καθώς υπάρχει δεδικασμένο με τους Ισπανούς φαρμακοποιούς.
Οι αγρότες μαρσάρουν τα τρακτέρ και κατεβαίνουν στην Αθήνα
Την Πέμπτη αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Εως τότε πάντως θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ανακοίνωσε ότι τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος των αγροτών επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε πως «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα».
«Είμαστε όλοι μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη και η κατάβασή μας στην Αθήνα πρέπει να θεωρείται από όλους δεδομένη» τόνισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, προσθέτοντας: «θα κατακλύσουμε την πρωτεύουσα, μήπως και επιτέλους κάποιος μας ακούσει». 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ετοιμάζει καταλήψεις δημαρχείων
Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα του Μνημονίου. Ειδικότερα η 4η Νοεμβρίου έχει χαρακτηριστική με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ (Γκαράζ, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.).


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :