Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Καταιγιστικές εξελίξεις από σκάνδαλο- σεισμό…

Το σκανδαλοθηρικό γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αποκαλύπτει ένα ακόμη σκάνδαλο…Σύμφωνα με το «Spiegel» 4 μέλη της ομοσπονδίας «λαδώθηκαν» από τη Γερμανία για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006! 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ρομπέρ Λουίς-Ντρεϊφούς δημιούργησε ένα fund, στο οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό που άγγιζε τα 10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα.  Αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό δανείστηκε στην επιτροπή διεκδίκησης τουΠαγκοσμίου Κυπέλου , με στόχο να εξαγοραστούν ψήφοι μελών της FIFA και η διοργάνωση να περάσει στη Γερμανία.  Έτσι και έγινε… Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό, κορυφαία μέλη της επιτροπής διεκδίκησης (όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο νυν πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νιέρσμπαχ) το γνώριζαν και φέρονται να έψαχναν έναν τρόπο για ν’ αποπληρωθεί στη συνέχεια το ποσό στον Ντρεϊφούς, όταν εκείνος το ζήτησε 1,5 χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και η αξία του είχε φτάσει στα 6,7 εκατ. ευρώ.  Το Spiegel επικαλείται έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται συγκάλυψη στην οποία προέβησαν προκειμένου να διευκολυνθεί η πληρωμή.
Όπως όλα δείχνουν την εξαγορά ψήφων διευκόλυνε και η FIFA, δεχόμενη δήθεν το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ ως εισφορά για ένα γκαλά που θα διοργανωνόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
Πάντως για την ιστορία, αναφέρουμε πως το εν λόγω γκαλά δεν πραγματοποιήθηκε  και τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό στην Ελβετία που ανήκε στον Ντρεϊφούς.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :