Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Πεντανόστιμα muffins με κινόα και τυρί!

Θες να αξιοποιήσεις τη θρεπτική κινόα αλλά δεν ξέρεις πώς; Φτιάξε  πεντανόστιμα muffins με κινόα και τυρί.


Υλικά

225 γρ. φαρίνα
110 γρ. νιφάδες κινόα
120 γρ στραγγισμένη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
250 ml γάλα
1 αυγό
80 ml ​​ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για muffins.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη φαρίνα και τις νιφάδες κινόα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τη θρυμματισμένη φέτα, τη γραβιέρα και τη ρίγανη στο μίγμα αλευριού.
Ανακατεύουμε και πάλι με ένα πιρούνι.
Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μίγμα με τα στερεά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Με ένα κουτάλι σούπας μεταφέρουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου