Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Reuters: Πότε θα αποκαλύψει η κυβέρνηση τι σχεδιάζει με την ανακεφαλαιοποίηση

Την Πέμπτη το πρωί, δύο 24ωρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση θα αποκαλύψει το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από έγκυρη κυβερνητική πηγή, το ν/σ θα έρθει την Πέμπτη με την διαδικασία του κατ' επείγοντος και θα ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή. Την Πέμπτη επίσης φέρνει με την διαδικασία του επείγοντος, νέο νομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες όπως η ενέργεια (ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, ώστε η χώρα μας να σταματήσει να καταβάλλει σημαντικά πρόστιμα), το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της λιμενικής ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα (που εξαιρείται από την παραχώρηση του ΟΛΠ), εφαρμοστικές διατάξεις και διορθώσεις σε σχέση με το πρώτο πακέτο μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΚΤ.
Σύμφωνα Έλληνα τραπεζίτη, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στόχος των ρυθμιστικών Αρχών είναι η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτών στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει το όποιο κεφαλαιακό έλλειμμα προκύψει μετά την συμμετοχή των ιδιωτών με έναν συνδυασμό νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) που θα εκδώσουν οι τράπεζες.
«Οι νέες μετοχές θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου» ανέφερε τραπεζικό στέλεχος στο Reuters.
«Το ακριβές μείγμα των CoCos και των νέων μετοχών θα διευκρινιστεί αργότερα με υπουργικό διάταγμα» κατέληξε.
Πηγή:iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου