Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Κίνα: Έφτασαν οι «έξυπνοι» κάδοι απορριμμάτων με wi­fi

Μια πόλη στη νοτιοδυτική Κίνα αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί κάδους απορριμάτων, οι οποίοι είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που ξέρουμε ως τώρα, καθώς διαθέτουν ασύρματο ίντερνετ.

Οι κάδοι θα χρησιμοποιηθούν στην πόλη Τσενγκντού, της επαρχίας Σιτσουάν, σύμφωνα με πληροφορίες του «China Radio International».
Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν θα είναι το μόνο εντυπωσιακό προσόν των νέων κάδων, όπως θα διαθέτει και δύο πίνακες, οι οποίοι θα αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια. Το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία, που θα είναι τοποθετημένη στη βάση των κάδων.
Οι «έξυπνοι» κάδοι θα εκτελούν και καθήκοντα σχετικά με την συγκομιδή των σκουπιδιών.
Αναμένεται να διαθέτουν μια λειτουργία GPS, η οποία θα προειδοποιεί τους οδοκαθαριστές σχετικά με την πληρότητα του κάδου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το υλικό τους είναι ανθεκτικό σε φωτιά ή ακόμα και σε βόμβα, καθιστώντας τους εξαιρετικά ασφαλείς για την περιοχή.
Οι κάδοι πρόκειται να ανοίγουν αυτόματα όταν θα πλησιάζει κάποιος, ενώ θα διαθέτει έναν αυτόματο μηχανισμό για την εξουδετέρωση της δυσοσμίας.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη δώσει στους κάδους το ψευδώνυμο Κινγκ Κονγκ.
Όπως, μάλιστα, τονίζει η «Huaxi Metropolis Daily»: «Με πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα 5 χιλιοστών πάχους και ένα διαρθρωτικό σχέδιο τεσσάρων στρωμάτων, σίγουρα βγάζει ασπροπρόσωπη την επιλογή του ψευδωνύμου».

ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δημοσίευση σχολίου