Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Βοδινό με στρώση από πατάτες


Υλικά:
2 κρεμμύδια, κομμένα στα δύο
2 καρότα, ξεφλουδισμένα
550 γρ. άπαχο βοδινό φιλέτο,κομμένο σε κύβους
30 ml (2 κουταλιές) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
60 ml (4 κουταλιές) φυτικό λάδι
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
300 ml ζωμό βοδινού
125 γρ. καλλιεργούμενα μανιτάρια, κομμένα στα δύο
550 γρ. πατάτες
15 γρ. βούτυρο
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Χρησιμοποιώντας τον Κόφτη/Τρίφτη ή το Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων, με τοποθετημένο το χοντρό δίσκο κοπής, κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια, βγάλτε τα και αφήστε τα. Κόψτε σε φέτες τα καρότα.
2. Ανακατέψτε το βοδινό στο αλεύρι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. 
3. Ζεστάνετε 30 ml (2 κουταλιές) λάδι σε μια μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε τα για 4-5 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε τα.
4. Προσθέστε το μπέικον και τσιγαρίστε το για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το.
5. Προσθέστε 15 ml (1 κουταλιά) λάδι και το βοδινό και τσιγαρίστε το σε δυνατή φωτιά. 
6. Προσθέστε το κρασί και το ζωμό και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντάς το. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το μπέικον και τα καρότα, σκεπάστε και σιγοβράστε τα για 30 λεπτά.
7. Προσθέστε τα μανιτάρια και σιγοβράστε για 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
8. Βάλτε τις πατάτες στον Αποφλοιωτή Πατάτας και καθαρίστε τις χωρίς να τις ξεφλουδίσετε τελείως.
9. Χρησιμοποιώντας τον Κόφτη/Τρίφτη ή το Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων, με τοποθετημένο το χοντρό δίσκο κοπής, κόψτε σε φέτες τις πατάτες και βάλτε τις πάνω από το κρέας και τα λαχανικά, ώστε να καλυφθούν τελείως.
10. Αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε κομματάκια βούτυρο.
11. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
12. Ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με πράσινα λαχανικά, π.χ. πράσινα φασολάκια. 

Μια συνταγή της «Kenwood»

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :