Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Σπαγγέτι με κιμά αρακά


Υλικά:

• 600γρ. κιμάς μόσχου (λάπα)
• 1 μεσαίο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 150γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 3 τομάτες ώριμες
• 1 κ.γλ ζάχαρη
• 500γρ. σπαγγέτι
• φρέσκο θυμάρι
• 1 κύβο βοδινού MAGGI
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τον κιμά χωρίς να ανακατεύετε έντονα, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα. (κάνετε τη διαδικασία σε δυο δόσεις διαιρετικά ο κιμάς θα βγάλει τα υγρά του και δεν θα σοταρίσει σωστά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να του δώσουμε γεύση).
2. Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέστε τις τομάτες τριμμένες, τη ζάχαρη και τον ‘’καβουρδισμένο’’ κιμά. Συμπληρώστε με λίγο νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για τουλάχιστον μια ώρα.
3. Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέστε τον αρακά, το θυμάρι και τον κύβο βοδινού MAGGI και ελέγξτε το αλάτι.
4. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και σε δυνατή φωτιά βράστε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφετε στη συσκευασία.
5. Σουρώστε και ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στα ζυμαρικά, ανακατέψτε όσο είναι ακόμη ζεστά χωρίς να ξεπλύνετε και καταναλώστε άμεσα. 

Μία συνταγή της «Maggi»

ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου