Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαράκι με μπίρα


Υλικά:

-1 κιλό μοσχάρι
- 2 κλωνάρια σέλερι
-  2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 κουτάλι αλεύρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
-400 γρ. κνς ντομάτες
-500 ml μαύρη μπύρας (Fix dark)
-3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

1. Χοντροκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ομοιόμορφους κύβους. Θερμαίνουμε μια κατσαρόλα μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τα λαχανικά και λίγο λάδι.Για 10 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα λαχανικά.

2. Προσθέτουμε το κρέας μαζί με το αλεύρι την μπύρα, την ντομάτα και τα φύλλα δάφνης Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό για να σκεπαστεί το κρέας με υγρά.

3. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό, το σκεπάζουμε και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράζει για 2- 2 ½ ώρες. Στο τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά το φαγητό όσο βράζει.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου