Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Πάπια με σος δαμάσκηνο


Υλικά:
30g αλάτι
6 στήθη πάπιας
200ml χυμό πορτοκαλιού
120ml μέλι
2 αστερωειδή γλυκάνισοι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. σος σόγιας
1 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 πράσινα κινέζικα λάχανα
5g τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
150g ρίζες φασολιών
Plum Sauce 6 tbsp

Για το γλασάρισμα:
1. Προσαρμόστε τις λεπίδες κοπής στο πολυμίξερ. 
2. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μαύρο πιπέρι και την σος σόγιας και χρησιμοποιώντας την λειτουργία Pulse χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Βάλτε σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να μειωθούν στο μισό.

Για την πάπια:

1. Βάλτε την πάπια από το ψυγείο και στεγνώστε την. 
2. Χαράξτε κάποια μέρη και τρίψτε μέσα λίγο αλάτι. 
3. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 
4. Βάλτε την πάπια στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και αφήστε την για 2 λεπτά.
5. Γυρίστε την πάπια και αφήστε την για άλλο 1 λεπτό. 
6. Γυρίστε ξανά την πάπια και ρίξτε την σάλτσα που φτιάξατε από επάνω.
7. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 10 λεπτά.
8. Αφήστε την πάπια για 10 λεπτά πριν αρχίσετε να την κόβετε. 

Για τα λαχανικά:

1. Προσαρμόστε τον χοντρό δίσκο τριψίματος στο πολυμίξερ.
2. Τρίψτε τα καρότα, το πράσινο κινέζικο λάχανο, το τζίντζερ και το σκόρδο. 
3. Ζεστάνετε σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο σησαμέλαιο. 
4. Προσθέστε τα λαχανικά και τσιγαρίστε για περίπου 2 λεπτά. 
5. Προσθέστε τον αστεροειδή γλυκάνισο και την σάλτσα δαμάσκηνου και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
6. Βάλτε το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 
7. Βάλτε από επάνω την κομμένη σε κομμάτια πάπια, ρίξτε από επάνω λίγη από την σάλτσα και σερβίρετε.

Μία συνταγή της «Κenwood»
Δημοσίευση σχολίου