Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«Ναι μεν, αλλά...» από την κυβέρνηση για την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί η ΓΓΔΕ, μετά από το θόρυβο που προκάλεσε η νέα Απόφαση για την υποχρεωτική χρήση καρτών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία παραδέχεται ότι όντως παρατείνεται κατά ένα έτος η προθεσμία που δόθηκε σε ειδική Επιτροπή, προκειμένου να παραδώσει πόρισμα για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Αναφέρει, όμως, ότι αυτή η παράταση δεν αφορά στο πόρισμα αλλά στην... παρακολούθηση και στην εφαρμογή των φάσεων του σχεδίου, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι το πόρισμα έχει ήδη παραδοθεί!
Από την Απόφαση σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει, πάντως, ότι η παράταση δόθηκε για την... παρακολούθηση, καθώς αναφέρεται ρητώς ότι "κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ. Δ.ΟΡΓ.Β. 1131645 ΕΞ 2015/9.10.2015 (Α.Δ.Α :6ΓΧΦΗ- Ο29) απόφασή μας". Τι προβλέπει η εν λόγω Απόφαση; Τη συγκρότηση της Επιτροπής για την εκπόνηση του σχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει κάνει σημαία τη χρήση του "πλαστικού" χρήματος, θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιάσει η ΓΓΔΕ στοιχεία από το πόρισμα που (υποτίθεται) έχει ήδη παραδοθεί...
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΓΓΔΕ
«Με την αριθ. 1144332/9-11-2015 απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων παρατάθηκε η προθεσμία λειτουργία της Ομάδας Εργασίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από 31-12-2015 στις 31-12-2016.
Επειδή από ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολιάστηκε ότι με την παράταση αυτή παγώνει για ένα χρόνο η χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, διευκρινίζεται ότι δεν έχει αλλάξει σε κανένα σημείο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντίθετα επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση των παραπάνω.
Η παράταση λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας χορηγήθηκε για να γίνει παρακολούθηση και της σταδιακής αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των φάσεων του ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικών πληρωμών από την ίδια Ομάδα Εργασίας.
Σημειώνεται ότι η υποβολή του προβλεπόμενου κοστολογημένου σχεδίου υλοποίησης των παραπάνω παραδόθηκε ήδη νωρίτερα από την καθορισθείσα προθεσμία».
Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :