Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Eurobank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,122 δισ.ευρώ

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,122 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Eurobank και στο πλαίσιο αυτό θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 16 Νοεμβρίου. Η διοίκηση της τράπεζας προτείνει reverse split σε αναλογία 1 νέα για κάθε 100 παλιές.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, αναφέρει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ανακοινώθηκε σήμερα, θα επιτρέψει στην Eurobank να καλύψει πλήρως τις εποπτικές κεφαλαιακές της ανάγκες και να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, πηγαίνοντας το δείκτη tier 1 στο 17,7%, βάσει των στοιχείων pro-forma του Σεπτεμβρίου 2015. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη θετική δυναμική της επιχείρησής μας που είναι τοποθετημένη ανταγωνιστικά, για να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που βλέπουμε στην ελληνική οικονομία», αναφέρει ο Νικόλαος Καραμούζης.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, σε τηλεδιάσκεψη ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης είναι η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική, μειώνοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ και αποφεύγοντας την έκδοση CoCos.
Έχουμε διασφαλίσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στην επικείμενη ΑΜΚ. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα ανακοινώσουμε ομάδα βασικών επενδυτών (cornerstone)" ανέφερε ο Φωκίωνας Καραβίας.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :