Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Είναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ πυραμίδα;



Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση με μονολεκτική απάντηση: ΟΧΙ. Το Network Marketing βασίζεται στην ανάπτυξη ΔΙΚΤΥΟΥ και δεν έχει καμιά σχέση με παράνομες ‘πυραμίδες’, ‘αεροπλανάκια’ κλπ. Και η εξήγηση είναι απλή:

• Τα χρήματα που δίνονται στην εταιρία Δικτυακού Μάρκετινγκ έχουν απτό αντίκρυσμα: κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Μπορεί να είναι κάποιο προϊόν διατροφικό, προσωπικής φροντίδας, καλλυντικό ή υπηρεσία εκπαίδευσης Internet Marketing - ουσιαστικά οτιδήποτε μπορεί να προωθείται μέσω άμεσης πώλησης. 
• Οι περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται με αυτό το σύστημα, έχουν ζωή δεκαετιών. Εάν ήταν σχήματα εξαπάτησης θα είχαν καταρρεύσει προ πολλού. 
• Οι εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ δραστηριοποιούνται παγκόσμια σε δεκάδες χώρες, με διαφορετική νομοθεσία η κάθε μία. 
• Στα σχήματα πυραμίδας, χρήματα βγάζουν όσοι βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας. Αντιθέτως, στις περισσότερες εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ χρήματα βγάζουν όσοι εργάζονται και είναι παραγωγικοί.
• Ο ‘μύθος’ - που οφείλεται στην άγνοια ή τον αρνητισμό κάποιων για κάθε τι καινούργιο (όπως είχε συμβεί με το φραντσάιζ) - ότι ‘οι τελευταίοι’ του Δικτύου πληρώνουν (ή δουλεύουν), για να πληρώνονται οι πρώτοι, καταρρίπτεται ολοσχερώς, και με μόνο το δεδομένο, πως ο ΚΑΘΕ Δικτυωτής - χωρίς καμιά εξαίρεση - είναι ο ΠΡΩΤΟΣ (ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ), της Ομάδας του ΔΙΚΟΥ του Προσωπικού Δικτύου, ανεξάρτητα από τον ‘αριθμό’ Επιπέδου -της ‘ΑΝΑΔΟΧΗΣ’ Γραμμής - στο οποίο έχει εγκατασταθεί, με την Εγγραφή του!! 
• Αν ήταν παράνομες πυραμίδες τα δίκτυα εταιριών, θα ήταν έκνομες και οι κυβερνήσεις των 200 περίπου χωρών, στις οποίες αυτές - και χιλιάδες άλλες εταιρίες MLM - δραστηριοποιούνται (με Γραφεία, Αποθήκες, Εγκαταστάσεις, Προσωπικό, Φορολογικά Μητρώα και Απόδοση Φόρου Εισοδήματος, κλπ.), εδώ και στα 40 περίπου χρόνια (ανάμεσα σ' αυτές, και η Ελλάδα!).
• Νόμιμη θεωρείται μια εταιρία Network Marketing - MLM, όταν διαθέτει ΠΡΟΪΟΝ, είτε Υλικό, είτε Άϋλο (Παροχή Υπηρεσίας π.χ.), και αμείβει τους Συνεργάτες της με Προμήθειες επί των Εισπράξεων, που πραγματοποιούνται από την Επιχειρηματική Δραστηριότητα των Μελών του Δικτύου της.

Αντίθετα, ΠΑΡΑΝΟΜΟ θεωρείται το ‘Δικτυακό Οικονομικό Σχήμα’, όταν ΔΕΝ υπάρχει προϊόν ή παρεχόμενη υπηρεσία, αλλά γίνεται αλυσιδωτή διακίνηση χρημάτων από χέρι σε χέρι με ΑΔΙΑΦΑΝΗ - συνήθως μεγάλα – ΚΕΡΔΗ για τους Εκκινητές του Σχήματος, αλλά και μεγάλες ΑΠΩΛΕΙΕΣ, για τα θύματά τους, όταν για κάποιο λόγο, συνήθως με την αποκάλυψη της απάτης από την Έννομη Τάξη, διακοπεί η αλυσίδα (π.χ. ‘πυραμίδες’ Αλβανίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια :