Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Μικρές τάρτες ντομάτας, για πρώτο πιάτο

Μικρές τάρτες ντομάτας, για πρώτο πιάτο
Αυτή είναι μια τάρτα που φτιάχνουμε σπάνια στην Ελλάδα, παρά τους τόνους ντομάτας. Δοκιμάστε την, είναι πολύ γευστική. Πεντανόστιμη, μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο στις γιορτές ή μπουκίτσα σε γιορτινό πάρτυ.

Υλικά
  • Ζύμη από τα χεράκια σας ή έτοιμη ζύμη σφολιάτα
  • 2-3 ντομάτες κανονικές ή ντοματίνια
  • 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
  • Δενδρολίβανο φρέσκο
Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη και κόψτε την στρογγυλά
  • Βάλτε όλα τα στρογγυλά ζύμης σε χαρτί και σε πλάκα φούρνου
  • Βάλτε μια λεπτή φετούλα τσένταρ από πάνω
  • Κόψτε τις ντομάτες να χωράνε σε κάθε στρογγυλό
  • Ενα τσικ αλάτι, ελάχιστο
  • Με ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόψτε δενδρολίβανο από πάνω
  • Ψήστε στο φούρνο για 12 λεπτά
  • Στα 5 λεπτά μειώστε τον φούρνο στους 180
Τα ντοματίνια μπορεί να «καθήσουν» κάπως, αλλά δεν πειράζει:
Πολύ γκουρμέ σεφ, αντί για τσένταρ ή ένα κοινότοπο τυρί βάζουν ένα ολόκληρο κατσικίσιο τυράκι σε κάθε ταρτάκι. Ονειρο.
Υπάρχει κι άλλο: Τάρτα ντομάτας με τυρί και μια φέτα προσούτο:


Πηγή:iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου