Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

CNBC: Μη βάζετε στοίχημα ότι το 2016 θα είναι καλό για την Ελλάδα – Ο Τσίπρας δεν έχει στρατηγική

CNBC: Μη βάζετε στοίχημα ότι το 2016 θα είναι καλό για την Ελλάδα – Ο Τσίπρας δεν έχει στρατηγική
Καθόλου ρόδινα δεν θα είναι τα πράγματα το νέο έτος για την Ελλάδα υποστηρίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Σε ένα ειδικό άρθρο του για τη χώρα μας, υπό τον τίτλο «Μην στοιχηματίζετε πως το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα» εξηγεί το γιατί.
«Ουσιαστικά, η Ελλάδα δεν διαθέτει στρατηγική για την ανάπτυξη ή στρατηγική γενικότερα», λέει στο CNBC ο διευθυντής του  think tank «Open Europe».
Μάλιστα σημειώνει με έμφαση: «Η ελληνική κυβέρνηση περνάει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, αλλά δεν τις υποστηρίζει. Το γεγονός αυτό εγείρει μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά στο αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα εφαρμοστούν. Υπάρχουν, επίσης, πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα»,
Το CNBC προειδοποιεί επίσης ότι τα capital controls θα παραμείνουν και θα φέρουν τον επόμενο χρόνο μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική αστάθεια.
«Επειτα από πολύμηνες και βασανιστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας και ένα δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών το καλοκαίρι και αποδέχθηκε τις απαιτήσεις των δανειστών για ακόμη περισσότερη λιτότητα, ως αντάλλαγμα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης» υπενθυμίζει το CNBC. Προσθέτει με νόημα πως «συνολικά, από το 2010, η Αθήνα έχει πάρει σχεδόν 330 δισεκατομμύρια ευρώ».
Οπως επισημαίνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει το ΔΝΤ να μείνει εκτός του τρίτου πακέτου διάσωσης.
«Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους παραμένει, ωστόσο, πολλοί -συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ- λένε πως χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Μάλιστα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 1,3% το 2016 και πως η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, σε ποσοστό 27,1%»,


Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :