Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν: Μην «παίζετε» με το Grexit!

Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν: Μην «παίζετε» με το Grexit!

Ηχηρή παρέμβαση  για το ελληνικό ζήτημα έκανε ο  πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

« Η ''σπέκουλα'' για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Ρώσο πρόεδρος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Ερωτηθείς για τις «πολύ δύσκολες» σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, και για το αν η Ρωσία θα ήταν διατεθειμένη να προσφέρει οικονομική και πολιτική στήριξη στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε:
«Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ή εντός Ευρωζώνης. Έχουμε ιστορικές σχέσεις με αυτή τη χώρα, πολύ στενή και καλή συνεργασία, αλλά αποτελεί κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού αν θα παραμείνει εντός συγκεκριμένων ενώσεων ή ζωνών.
Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, γι’ αυτό οι όποιες εικασίες τώρα θα ήταν λανθασμένες και αντιπαραγωγικές τόσο για την ευρωπαϊκή οικονομία όσο και για την ελληνική».
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :